Eldon Roadster importeur van RCC

Sinds 2019 zijn wij officieel importeur van de RCC stoelen.

Deze stoelen zijn er in 3 uitvoeringen en zijn leverbaar met diverse afwerkmogelijkheden. Hieronder leest u meer over deze geweldige stoelen.

RCC Bucket Seats

De RCC stoelen zijn gemaakt van glasvezel versterkt polyester.

De stevigheid van de stoel wordt mede bereikt door een nauwkeurig productie- en assemblageproces. Het verbindingsproces van de voor- en achterkant wordt gemaakt, terwijl het zich nog ‘nat’ in de mallen bevindt, en vereist dus geen extra materiaal of lijm om de montage van de twee hoofdonderdelen te voltooien. Deze innovatieve technologie biedt een afgewerkte stoel uit één deel, zonder naden.

Het achterste deel van de stoel is niet alleen een eenvoudige versteviging, maar ook een integraal onderdeel van de buitenafwerking, waardoor deze stoel een glad oppervlak heeft en overal is afgewerkt. Op deze manier kan deze stoel worden gebruikt in elk type voertuig, want ongeacht de hoek die u bekijkt, ziet u de afgewerkte oppervlakken en een stoel die er gewoon goed uitziet.

Een uniek ontwerp waarbij ergonomie, comfort en veiligheid belangrijke aspecten zijn.

Afwerking

Ze zijn verkrijgbaar in twee hoofdafwerking opties: geverfd en gecoat met Line-X.

Standaard zijn de stoelen afgewerkt in standaard zwarte verf (andere kleuren op aanvraag beschikbaar tegen extra kosten).

De Line-X afwerking is erg stevig en nagenoeg krasbestendig. Ook helpt het  van veiligheid, omdat het glasvezelmateriaal volledig is verborgen in zijn harde cocon.

Het Line-X-materiaal is stevig en beschermt de stoelen tegen de zwaarste elementen, denk aan benzine, olie, enz …  (Zoek Line-X op youtube … je zult zien waarom)

De stoelen kunnen tevens worden geleverd met verschillende bekleding opties. Er zijn diverse ‘alcantara’ bekledingsets te verkrijgen in de kleuren naar uw keuze. Ook kunt u optioneel kiezen om uw eigen logo te laten borduren op het ‘hoofdkussen’. Voorbeelden van de afwerken vindt u op de verschillende foto’s op de site.

IVA (individual vehicle approval, keuring in Engeland)

Deze stoel heeft geen randafwerking nodig om de IVA-test te doorstaan. Alle randen en gaten zijn voldoende afgerond om het IVA-compatibel te maken.

Bevestiging

Alle modellen worden geleverd met vooraf geïnstalleerde bevestigingspunten, gemaakt van staal met M8 draadgaten, (geen eenvoudige borgmoer) geschikt voor universele geleiders of zijmontagebeugels in het geval van de MK2. Voor de Mazda MX5 (Miata) zijn speciale montagebeugels leverbaar.

U zult geen andere stoelen vinden zoals dit unieke en geweldige product.

Neem gerust contact met ons op om uw specifieke wensen te bespreken of voor een offerte op maat!

RCC MK1

RCC MK2

RCC MK3

Afwerking